Правилният комплект автомобилни гуми в Белфаст може да ви предпази


Внимавайте за неравномерно износване на гумите, което може да показва проблеми с окачването и настройката.

.

Правилният комплект автомобилни гуми в Белфаст може да ви предпази, като същевременно гарантира най-добрата горивна ефективност и комфорт при каране. С голям брой предлагани марки с различни спецификации, конструкции и цени, намирането на евтини автомобилни гуми Белфаст може да изглежда като трудна задача. Ето какво трябва да знаете, преди да закупите нов комплект гуми.

Време ли е да смените гумите си?

Внимателно проверете гумите си за признаци на прекомерно износване, пукнатини в протектора и страничните стени, изпъкналост или промяна в цвета. Ако са на повече от седем години, сменете ги, дори и да изглеждат нормално, тъй като гумата губи живота си, когато е изложена на кислород. зимни гуми

Проверете колата си

Внимавайте за неравномерно износване на гумите, което може да показва проблеми с окачването и настройката. Преди да инсталирате нови гуми, уверете се, че амортисьорите, окачването и центрирането на вашия автомобил са перфектни. В противен случай гумите се износват много по-рано от очакваното.

Можете да помолите магазин за гуми в Белфаст или обикновен автомонтьор да извърши професионална проверка и оценка на вашия автомобил. За да намерите най-добрите гуми за вашия автомобил, вижте ръководството на вашия собственик за размери и типове гуми.

Разберете кода на спецификацията

Номерът се намира на страничната стена на гумата и помага за определяне на нейните технически характеристики. Последователността може да изглежда така: 215/60 R15 94H, където 215 е ширината в милиметри. 60 е съотношението на ширината към височината. R означава радиален, а 15 означава диаметър в инчове. 94 показва капацитета на повдигане, който определя максималното тегло, което може да носи. H е максималната скорост, която автомобилът може да издържи.

Вашият център за гуми в Белфаст може да ви помогне да изберете правилните гуми за вашия автомобил. Изборът ще бъде както следва, в зависимост от вашата употреба:

Летни гуми
През целия сезон или зимата
Повишен протектор
Уверете се, че задавате въпроси и разбирате спецификата на вашите гуми въз основа на кода на страничната стена. Вашите нови гуми трябва да са същите като тези, изброени в ръководството на производителя. Ако планирате да увеличите размера, уверете се, че не жертвате безопасността и използваемостта.

Вземете и четирите

Вместо да сменяте само износена гума с нова, за вашето окачване ще бъде по-добре, ако смените и четирите наведнъж. Това ще доведе до по-добро обслужване, когато се третира добре.

Ще намерите евтини автомобилни гуми в Белфаст, докато пазарувате онлайн, тъй като повечето производители имат подробни уебсайтове. Не забравяйте да закупите гуми, които са възможно най-близки до оригиналите по отношение на производителността. Сега е подходящ момент да проверите резервните. При получаване на окончателната заявка за оферта, за да се знае цената за монтаж на гуми, ДДС, клапан за балансиране на гуми и др. След като гумите са монтирани на джантата, те трябва да бъдат балансирани, за да се избегнат вибрации.

Добре е да направите своя избор въз основа на бюджета си. Консултирайте се с вашия смяна на гуми в Белфаст за налични опции, без да правите компромис с производителността или качеството.

Read more